Nat vilten, een oude ambacht en vergeten wol

Halona wol

Schapenwol

De Halona wandkleden zijn gemaakt van 100% onbehandelde schapenwol. De wol is afkomstig van verschillende lokale schapenrassen uit Nederland. De schapen hebben een gelukkig en vrij leven en worden gehouden voor natuurbegrazing. De schapen moeten voor de zomer geschoren worden. De wol is een restproduct voor de boer of herder. Hier kan je lezen wat natuurbegrazing is.


Making of

De wandkleden zijn uniek en handgemaakt door mijzelf in een natuurlijke omgeving op een historische boerderij. Het natvilten kost veel tijd, spierkracht en energie. Het is als meditatie. Naast groene zeep leg ik er een stukje van mijn ziel in. De lanoline blijft in de wol, evenals wat stro of snipper uit het bos. Deze viltmethode wordt ook als medicinaal of vegetarisch beschouwd. Je ruikt geen schaap als het klaar is.
Klik hier om meer te lezen over nat vilten.

En het schaap dat zijn jas heeft gedoneerd voor jouw wandkleed springt nog steeds rond.

Akoestiek

Een groot wandkleed van wol is perfect om de akoestiek te verbeteren in je interieur. Wol is geluiddempend en isolerend.
Klik hier om meer te lezen over waarom wol zo fantastisch is.

Nederlandse wol

Mulesing vrij

De wol die ik gebruik komt uit Nederland, van boeren, herders en hobbyisten die ik zelf ken. De gekaarde wol (dit is de achterkant wol) komt uit Nederland of Duitsland. In Nederland en Duitsland is mulesing verboden, daarom zijn de wandkleden mulesing vrij. klik hier om te lezen wat mulesing is.

Linnen achtergrond

Sommige wandkleden hebben een achtergrond van 100% Belgisch linnen. Linnen wordt gemaakt van de vlasplant. Deze groeit in België, waar ook de stof wordt geweven. Het is een sterke plant en heeft nauwelijks mest of gewasbescherming nodig. Geen verspilling; alle delen van de plant worden gebruikt. Het lijnzaad is voor voedsel. De vezels voor textiel. Fairtrade en duurzaam.

Ophang instructies

Ophang instructies worden meegeleverd bij de order. Het is erg gemakkelijk omdat de wandkleden licht gewicht zijn. Je kan drie spijkers plaatsen in de muur en hierop gemakkelijk het wandkleed neerleggen. Aan de bovenkant zit namelijk een bamboe stok.
Klik hier om de video te zien hoe je wandkleed op te hangen en meer ophanginstructies te lezen.

Vilten Babette

Op aanvraag

De meeste wandkleden maak ik op aanvraag. Heb je interesse in een wandkleed van wol, maar het staat er niet tussen of is verkocht, stuur dan een email naar info@halona.nl en we bespreken wat je mooi vind.
Klik hier voor inspiratie en klik hier om meer te lezen over een wandkleed op aanvraag.

Biologisch afbreekbaar en circulair

Wol en linnen hebben hun oorsprong in de natuur en ook deze stoffen zijn na gebruik volledig biologisch afbreekbaar. Linnen en wol worden in de volle grond na 6,5 ​​maanden volledig afgebroken en zijn waardevol als compost. Wanneer de wol van het linnen doek wordt gescheiden, kunnen beide opnieuw worden gebruikt. Klik hier om meer te lezen waarom wol zo duurzaam is.

Reinigingsinstructies

Onbehandelde wol met lanoline is van nature zelfreinigend. Stof kan voorzichtig worden verwijderd door kloppen. Niet in de machine wassen of chemisch reinigen.

  • S- sustainable
  • L- lokaal
  • O - organic
  • W - whole

    SLOWLIVING

Copyright

Alle designs, foto’s en teksten zijn de enige creatie en eigendom van Halona, Babette Leertouwer sinds 2007 tot heden. Op al het werk berust auteursrecht en mogen niet gebruikt worden voor persoonlijk ontwerp of herproductie. Herproductie is juridisch verboden in het Nederlands wetboek is meer te vinden over inbreuk van auteursrecht.