Textielkunstenaar Babette Leertouwer en haar liefde voor slowliving

Babette Leertouwer textile artist

textiel kunstenaar

Werken met natuurlijke materialen, blote voeten op de grond, mijn lichaam en handen gebruiken, is een rauw en intiem proces. Het geeft me het gevoel dat ik echt leef en het is ook een manier om herinneringen aan verloren dierbaren te koesteren. Met schaduw bedekte manen groeien keer op keer uit tot nieuwe en volle manen die licht schijnen en weerkaatsen in de donkere lucht.

De wandkleden van Halona worden gemaakt door Babette Leertouwer. Babette ontwikkelde haar liefde voor het buitenleven al vroeg in haar leven, op de boerderij van haar oma. Ze geniet nog steeds van de terug naar de basis manier van leven; slowliving en de zorg voor planten en dieren. Babette's oma leerde haar op de ouderwetse manier duurzaam te zijn.

Babette studeerde aan het Amsterdam Fashion Institute voor Design&Styling. Hier deed ze onderzoek naar de filosofie van wabi sabi. Dit werd haar inspiratie voor het leven en haar werk, net als de natuur voor haar is.

textile artist Babette Leertouwer

Activist

Naast textielkunstenaar ben ik ook activist. Mijn wol kunst is een protest tegen de uitputting van onze aarde. We hebben meer ambacht nodig, kennis vanaf het begin van onze materialen. Het begint altijd in de natuur, niet in een fabriek. Ontwerper wordt boer.

Mijn Halona wandkleden nodigen uit tot aanraken en voelen, je zintuigen gebruiken. Hier kunnen we antwoorden vinden voor de grote uitdagingen van vandaag. Laten we onszelf en ons interieur omringen met levend materiaal. Je zit ook niet voor je lol op een parkeerplaats; teveel dood materiaal. Kies voor leven.

www.halona.nl