Tips voor perfect ophangen van het wandkleed

Hanging_description_wandkleed

Om ervoor te zorgen dat jouw wollen en linnen textielkunstwerk mooi aan de muur hangt, heeft het wandkleed altijd wat aandacht en verzorging nodig.

Onderhoud

Om je wandkleed of wol in lijst schoon te houden is het nodig het wandkleed af en toe buiten uit te kloppen. Zo verwijder je ook stof uit het wandkleed.

Het wandkleed is net zoals een wollen trui; motten houden van wol dat te lang in een donkere omgeving is zonder beweging. Klop daarom je wandkleed af en toe uit. Wanneer je het wandkleed weg haalt en in een donkere ruimte zoals kast, zolder of garage wilt bewaren leg het wandkleed in een dichte plastic verpakking zodat motten er niet in kunnen.

Beat out your the wall hanging, and wool in frame every now and then.

Ophang instructies

Door het transport zal het linnen wat gekreukt zijn en de wol geplet. Het linnen van je wandkleed mag je strijken, op een strijkplank of het wandkleed liggend op de grond. Wanneer je een wandkleed met vilten achtergrond hebt kan je deze vilten achtergrond ook strijken zodat de achtergrond strakker hangt. Zie de video hoe te strijken:

Hoe de linnen en vilten achtergrond te strijken van je Halona wandkleed

De wol mooi maken

Het wol kan je met je handen weer fluffy maken en vormen. De buitenste rand kan je vormen zodat de wollen vorm weer mooi rond wordt. Dit alles met enige voorzichtigheid. Zie de video hoe de wol te vormen:

Hoe de wol mooi te vormen

Hoe het wandkleed op te hangen

Ophangen van het wandkleed is erg gemakkelijk; plaats 3 spijkers op een rij in iets minder dan de lengte van je wandkleed. Bij een klein wandkleed kun je 2 spijkers plaatsen. Het wandkleed leg je op deze rij. Bij grotere wandkleden: de twee buitenste spijkers zoveel mogelijk aan de buitenkant van het wandkleed, zodat de stok aan de uiteindes goed ondersteunt wordt en niet naar beneden gaat hangen. Wanneer de stok naar beneden gaat buigen aan de uiteindes gaat het linnen mee en zo krijg je het wapper effect van het linnen.

Bij hele grote wandkleden plaats meer dan 3 spijkers, zodat de stok niet kan doorbuigen. Sla de spijkers ver genoeg in de muur zodat het wankleed niet gaat zweven van de muur af.

Hoe het wandkleed op te hangen
Hoe je wandkleed op te hangen close up

Wollen hanger

De losse wollen hanger, zonder linnen of vilten achtergrond doek, kan niet zo rond meer zijn na transport. Je kunt de buitenste rand wat trekken waar je de hanger wat ronder wilt hebben. De wollen hanger hangt aan 1 spijker of schroef.

www.halona.nl

Halona large wall hanging of wool wallart wool unique and handmade sustainable. Textileartist Babette Leertouwer