Verbeter je akoestiek in een warme sfeer

akoestiek wol

Een slechte akoestiek betekent vaak dat een ruimte te veel galmt. Te veel galm zorgt voor een onrustige geluidsomgeving en creëert een harde, kille sfeer.

Acoustic and wool, wall hanging Halona

Slechte akoestiek

De ene ruimte heeft meer last van een slechte akoestiek dan de ander. Het heeft te maken met de grootte van de kamer en de materialen die er zijn. Sommige voorwerpen zoals wol absorberen geluid en andere materialen weerkaatsen het juist. Een nieuwbouw huis met betonnen vloer heeft al gauw een slechte akoestiek. Muren met stucwerk en ramen zijn namelijk ook materialen die geluid weerkaatsen.

“Je zit ook niet voor je lol op een betonnen parkeerplaats, teveel dood materiaal”

akoestiek wol wandkleed Halona

Wol verbetert de akoestiek

Vanwege de schubben langs de haren van wol kan wol goed isoleren maar ook heel goed geluid dempen. Geluid wordt als het ware opgenomen of tegengehouden in het materiaal waardoor het niet door kan galmen. Hierdoor verbetert wol heel goed de akoestiek, het harde geluid wordt gedempt en omgevormd tot zachtheid.

Eye catcher

Waar wollen kleden vroeger alleen op de grond lagen als vloerkleed zijn wollen wandkleed een populair interieur item geworden de laatste jaren. Een wollen wandkleed is een prachtige toevoeging aan een less is more of industrieel interieur. Met een wollen wandkleed verbeter je niet alleen de akoestiek maar heb je ook een kunstwerk, blinkvanger en sfeermaker aan je muur.

Halona improves acoustics wool

Vt wonen

Vt wonen schreef een artikel hoe je akoestiek te verbeteren. Klik hier om het artikel te zien.

Klik hier als je meer wilt lezen over hoe je een wandkleed van wol van Halona ophangt.

Halona large wall hanging of wool wallart wool unique and handmade sustainable. Textileartist Babette Leertouwer