Op aanvraag gemaakt; een wandkleed speciaal voor jou

wandkleed Babette

Ik creëer op maat gemaakte wandkleden, gebaseerd op eerdere ontwerpen of passend bij de afmetingen van jouw ruimte. Elk stuk is uniek vanwege de natuurlijke variaties in wol en het viltproces. Ook kan ik een geheel nieuw ontwerp maken op basis van jouw ideeën.

Achtergrond materiaal

Ik werk met verschillende achtergrond materialen, of een combinatie daarvan. Linnen, jute of wolvilt kunnen dienen als basis voor het wandkleed.

Het linnen komt uit België en heeft een subtiel gerafelde rand aan de zijkanten en onderkant. Opties in drie kleuren: (zie ook foto's de tekst)

Linnen 1: lichte vlas kleur dat soepel valt.
Linnen 2: donkerdere vlas kleur, strakker en zwaarder dan het eerder genoemde linnen.
Linnen 3: warme donkeroker kleur, valt soepel.

Linnen wandkleed Halona

Het jute is beschikbaar in één kleur; beige. De structuur is grover dan het linnen en valt wat stijver.

Jute wandkleed wol Halona

Het wolvilt is beschikbaar in ongeverfde, natuurlijke kleuren; gebroken wit, bruin en zwart. Ik maak het door losse gekaarde wol te vilten tot een grote vilten lap, de grootte is onbeperkt. Wollen vilt biedt uitstekende akoestische eigenschappen.

Wolvilt wandkleed Babette Leertouwer

Een combinatie van verschillende achtergrond materialen als ondergrond voor het wandkleed is ook mogelijk.

wolvilt en linnen wandkleed

Afmeting

Linnen en jute hebben een stofbreedte van 150cm, en is oneindig lang. Bij het wolvilt is de afmeting onbeperkt.

De ronde maan vorm maak ik vaak als een staand wandkleed, maar deze kan ook liggend/ horizontaal wandkleed.

Los hangen of verzwaren

Bij elk wandkleed maak ik bovenaan een tunnel waar een houten stok doorheen zit. Vaak laat ik de onderkant los, wat een natuurlijk effect geeft met het linnen en jute. In tegenstelling tot linnen en jute, hebben wandkleden van wollen vilt geen wapperend effect. Voor een strakkere ophanging met linnen of jute, kan ik ook een tunnel aan de onderkant toevoegen voor een houten stok. Dit zorgt voor extra gewicht en trekt de stof strakker.

Gespannen op frame

Al het werk kan gespannen worden op een houten frame. Hierdoor wordt het werk wat strakker.

Halona wolkunst

Houten baklijst

Een houten baklijst rondom het wandkleed, na spannen op frame, is mogelijk. Op deze manier krijgt het werk nog meer het idee van een schilderij.

Vorm van ruwe wool

De vorm van ruwe wol kan van alles zijn, zie mijn portfolio pagina hier voor alles wat ik al een keer maakte. Of misschien heb je zelf een idee. De vorm van ruwe wol is altijd een compositie van verschillende schapenrassen wol. Ongeverfd en zo min mogelijk behandeld; alleen wat water en groene zeep.

Stuur een email naar info@halona.nl en we bespreken jouw wandkleed.