About the product

about-the-product

Halona

+ Streeft naar duurzaamheid

+ Is niet seizoensgebonden maar stimuleert slow living

+ vind schoonheid in schijnbaar afgedankte materialen en imperfectie

Wandkleden
De wandkleden zijn gemaakt van 100% ruwe schapenwol. De schapenwol is afkomstig van verschillende schapenrassen uit Nederland.
Deze schapen hebben of een leven bij een particulier in een fijn weilandje of leven in kuddes en worden ingezet voor landschapsbeheer. Natuurbegrazing door een schaapskudde is een natuurlijke, milieuvriendelijk en ecologisch verantwoord alternatief voor andere beheersmaatregelen in de natuur, zoals maaien, plaggen en bemesten.

Het schaapje waarvan jou wandkleed is gemaakt loopt dus nog blij rond! Of in een weilandje of ergens in een fantastisch natuurgebied in Nederland.

De wandkleden worden gevilt met de hand, dit is een proces wat veel tijd in beslag neemt en veel kracht en inspanning kost. Echt handwerk!
Voor het vilten wordt groene zeep gebruikt. Na het vilten worden de kleden nog kort gewassen in de wasmachine. Her en der is er nog soms wat stro te bekennen.

De afkomst van het materiaal, het vele werk dat in een wandkleed zit, de krachtige vormen; een wandkleed met veel verhaal. En elk stuk is uniek. 

Shirts
Het shirt voor de vrouw en man zijn nieuw geproduceerd. Het vrouwen t-shirt is van 100% tencel, and het mannen t-shirt van 100% katoen, beiden van biologische stoffen.
Applicatie’s van vergeten restmateriaal zitten op de shirts. Dit materiaal is afkomstig van andere ontwerpers o.a. Humanoid en Claudia Sträter.
Zelfs de neklabels zijn gemaakt van oude, kapotte leren jassen.
De applicatie’s worden op de tshirts genaaid door een sociale werkplaats.

The products of Halona have endured life, they have weathered, they have a story to tell.

 

http://www.halona.nl/wp-content/themes/magpress